KUCHING CAMPUS MINISTRY – MOVIE NIGHT

12 04 2019

Kuching: Kuching Campus Ministry the menganjurkan “Movie Night” pada 23 Mac di ACCPC dan 6 April di St Lukas Centre.

Tujuan utama Movie Night ini diadakan adalah untuk memcari dana bagi peserta yang akan mengikuti program Malaysian Catholic Campus Students Day’s kali ke-3 di Kota Kinabalu, pada 3 – 8 Jun 2019 akan datang.  Seramai 17 orang pelajar dari pelbagai campus di Kuching akan mewakili Keuskupan Agung Kuching untuk program dwi-tahunan ini.

Untuk Movie Night yang pertama, program ini diadakan di St Rose Room, ACCPC mendapat sambutan yang baik dari pelajar campus. Filem yang ditayangkan bertajuk “Miracles from Heaven” yang berlangsung hampir 2 jam. Turut diadakan juga pada malam itu adalah jualan rencana atau button badge dengan pelbagai corak yang dihasilkan oleh pelajar campus sendiri.

Untuk Movie Night yang kedua pula diadakan di St Lukas Centre bermula pada jam 8 malam. Kali bukan sahaja mendapat sambutan dari pelajar campus tetapi juga umat dari paroki St Ann yang mengikuti missa sunset. Filem yang ditayang bertajuk The Letter – Mother Theresa. Turut diadakan juga jualan rencanamendapat sambutan baik dari pelajar campus kerana berjaya terjual sebanyak 200 biji dalam masa 2 minggu.  Program pada malam itu diakhir dengan doa malam yang diketuai oleh Fr. Ramon Borja.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: